Η δύναμη πίσω από παίκτες και Λέβι!

Η Ανόρθωση φαίνεται να βαδίζει στο σωστό δρόμο αφού βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας διαρκώς από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Του Χαράλαμπου Παρπεττά από το protathlima.com

Το γεγονός ότι είναι αήττητη, πολύ ανταγωνιστική και βρίσκεται συνεχώς σε πορεία ανόδου σε όλα τα επίπεδα, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την διαχείριση που κάνει η διοίκηση.

Από την μέρα που ανέλαβε η διοίκηση Ανδρέα Παντελή έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Από πέρσι άρχισε να φαίνεται όμως φέτος κρίνονται πιο αυστηρά που είχαν την ευκαιρία το καλοκαίρι να ανοικοδομήσουν την ομάδα.

Η απόφαση τους να διατηρήσουν την σταθερότητα (με τον Ρόνι Λέβι) στη τεχνική ηγεσία έπιασε τόπο. Η καθημερινή ενασχόληση του προέδρου με την ομάδα, βοήθησε πάρα πολύ αφού η Ανόρθωση είναι πολύ πιο ευέλικτη και λειτουργική στις αποφάσεις.

Ο προγραμματισμός που έγινε το Καλοκαίρι με τον Ρόνι Λέβι θεωρείται σε μεγάλο βαθμό πετυχημένος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ανόρθωση είναι μια ομάδα που έπρεπε να κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και έχει μικρότερο μπάτζετ από άλλες μεγάλες ομάδες.

Επικρατεί μια ηρεμία πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τα προβλήματα που αναδύονται λύνονται άμεσα και το νιώθεις ότι η διοίκηση είναι εκεί, δίπλα στον προπονητή, στους παίκτες. Δεν επικρατεί η αβεβαιότητα που «σκοτώνει». Οι πληρωμές έστω και με δυσκολίες γίνονται στην ώρα τους και γενικότερα αρχίζει να φτιάχνει ξανά το προφίλ της Ανόρθωσης.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Παντελή λειτούργησε έξυπνα. Ξέρει ότι η μιζέρια και η κλάψα δεν ταιριάζει στον Ανορθωσιάτη. Δεν άρχισε τα παρακάλια για τις οικονομικές δυσκολίες που είναι υπαρκτές. Έδωσε έμφαση στην δημιουργία καλής ομάδας και αυτό ήταν το «κλειδί» για τα 4 χιλιάδες διαρκείας και την δυναμική στήριξη του κόσμου σε κάθε παιχνίδι.

Η έλευση στην ομάδα ποδοσφαιριστών όπως οι Σίλντενφελντ, Πράνιτς, κυρίως αυτών των δύο πέραν από την ποιοτική ενίσχυση, έστειλαν το μήνυμα ότι οι «κυανόλευκοι» μπορούν να έχουν ξανά στο ρόστερ τους παίκτες από το πάνω ράφι.

Προφανώς η Ανόρθωση ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα. Μόνο αν κατακτήσει τίτλους, παίξει ξανά στην Ευρώπη και είναι εκεί κάθε χρόνο θα μπορέσουμε να πούμε ότι η «Μεγάλη Κυρία» επέστρεψε ξανά στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τώρα είναι στη φάση που προσπαθεί να το κάνει.

Για την ώρα σημειώνουμε την σωστή διαχείριση της διοίκησης που κάνει την διαφορά και αναμένουμε την κατάληξη της χρονιάς.