Διπλό το κέρδος…

Δύο ήταν – κυρίως – τα θετικά στοιχεία που κρατάει η Ανόρθωση από το ματς με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Το πρώτο είναι σαφώς το νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο της επέτρεψε, μετά και την ήττα της ΑΕΚ στο Τσίρειο από τον Απόλλωνα, να επανέλθει στην τρίτη θέση και να τοποθετήσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την εντός έδρας ήττα που δέχθηκε από την Ομόνοια.

Όχι πως αυτή τη στιγμή μετράει πολύ, βρισκόμενη μόλις στο +1 από την ομάδα της Λάρνακας, ωστόσο για να αντιληφθεί κανείς τη σημαντικότητα της νίκης, ας σκεφτεί τι θα ίσχυε στην περίπτωση που δεν κατάφερνε να αποχωρήσει με το «διπλό» από την πρωτεύουσα. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση μετά από μια αποτυχία, σε ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες. Κατάφερε, ωστόσο, χωρίς να φτάσει στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης, να πετύχει τον στόχο της και να επανέλθει στις επιτυχίες.

Το δεύτερο θετικό είναι η εμφάνιση του Μίχαλ Ντούρις. Ο Σλοβάκος επιθετικός σκόραρε δύο γκολ, τα πρώτα του με τη φανέλα της Ανόρθωσης ανοίγοντας λογαριασμό κι αυτό σκόρπισε χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας της Αμμοχώστου.

Είναι άκρως απαραίτητο για την «κυρία» να της βγει ο Ντούρις. Με τον Καμαρά να δείχνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο σκοράρισμα, το μεγαλύτερο στοίχημα για την Ανόρθωση ήταν (και είναι) να μπορέσει να πάρει από τον Σλοβάκο αυτό που δεν είχε προηγουμένως. Το εύκολο γκολ.

Προφανώς δεν θα τον κρίνουμε απολύτως θετικά για τα δύο γκολ στο Μακάρειο, όπως δεν τον κρίναμε αρνητικά για το γεγονός ότι δεν είχε σκοράρει στις πρώτες του δύο συμμετοχές με Πάφο και Ομόνοια.

Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει ακριβώς στους ίδιους ρυθμούς και να δείξει ότι μπορεί πραγματικά να προσφέρει, αυτό η Ανόρθωση έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Γι’ αυτό εξάλλου αποκτήθηκε, για να κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι και οι προσδοκίες από αυτόν ήταν και παραμένουν πολύ μεγάλες…

πηγή: sport-fm.com.cy