Τι ειν’ τούτο; (De Zavou)

Τον Ανορθωσιάτη που φέτος το μυαλό του είναι γεμάτο από χαμένες κλασσικές ευκαιρίες.

Του Χρίστου Ζαβού από την ιστοσελίδα 24sports.com.cy

Από το ένα μέτρο, από το ενάμιση, από το πέναλτι, χωρίς τερματοφύλακα, τετ α τετ με τερματοφύλακα, άμα κανείς μπει στον κόπο να κάνει ένα dvd από τέτοιες φάσεις θα είναι σε διάρκεια όπως τον Τιτανικό. Να μην αναφέρω κιόλας τους πρωταγωνιστές του dvd. Ας μην το κάνουμε, δεν έχει και πολύ σημασία.

Σημασία έχει εκείνη η φάση στο 40ο περίπου λεπτό. Εκείνη η πλάγια μυτιά πάνω στη μπάλα που καταλήγει στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Πως αντέδρασαν οι ιθαγενείς της Αμερικής όταν πρωτοείδαν τα πλοία του Κολόμβου στον ορίζοντα; Πως είναι όταν για πρώτη φορά στη ζωή σου αποκτάς smart phone, αφήνοντας στην άκρη εκείνο που ακόμη πατάς κουμπιά; Πως ήταν την πρώτη φορά που είχες σεξουαλική επαφή; Υπερβολικά όλα αυτά μεν, κάτι τέτοιο όμως μου θυμίζει ο Ντουρίς για τον Ανορθωσιάτη που παρακολουθεί φέτος την ομάδα.

Βέβαια οι «ιθαγενείς» πριν ακόμη σχηματίζουν την όποια άποψη, είναι ικανοί να σκαρτάρουν τον οποιοδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Μια χαμένη ευκαιρία με την Ομόνοια είναι ικανή να διαγράψει την καριέρα ή το ποιόν του κάθε επαγγελματία.

Μιας και ανέφερα «Ομόνοια», τι κάνει ο Ντερμπισάιαρ που τόσο σε πλήγωσε στο ματς του Παπαδόπουλος; Γι’ αυτό ακριβώς πήραν ως δανεικό τον 29χρονο σέντερ φορ. Δεν ξέρω, εάν θα είναι τόσο αποτελεσματικός όσο ο Άγλλος, είναι όμως ακριβώς αυτός ο παίκτης.

Που θα πάρει καλή θέση μες στην περιοχή, που θα βρει το χώρο και θα τελειώσει τη φάση. Μη περιμένεις δηλαδή, ότι θα πάρει την μπάλα θα κάνει τον Ίσμα από πλάγια και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Όχι. Θέλει απλά τη μπάλα εκεί που πρέπει για να τη στείλει με τη σειρά του εκεί που πρέπει.

Απ’ ότι μαθαίνω δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί πλήρως μες στην ομάδα. Θέλει δηλαδή χρόνο έως ότου νιώσει άνετα και να του βγει κιόλας στο παιγνίδι. Είναι όμως ο παίκτης που χρειαζόταν η Ανόρθωση από τον Αύγουστο. Άμα τον είχε κιόλας από τότε, τα δεδομένα του βαθμολογικού πίνακα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά. Γιατί ο Σλοβάκος δεν είναι ούτε Καμαρά, ούτε Άλβες.

Προσωπικά μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια. Να ξέρεις ότι άμα μάνατζερ στην Κύπρο εκθειάσει ποδοσφαιριστή που δεν είναι πελάτης του, τότε δεν είναι κανένας τυχαίος.

Βεβαίως δεν είναι τυχαίος παίκτης. Το βιογραφικό του ψάξε και βρες το. Το κασέ του δεν είναι τυχαία 500 χιλιάδες ευρώ. Και δεν είναι επίσης τυχαίο ότι δύσκολα θα μείνει του χρόνου στο Παπαδόπουλος. Άμα δε η ομάδα που ανήκει, η Ρωσική Όρεμπουργκ, καταφέρει και ανέβει στην πρώτη κατηγορία ξέχασε τον.

Δεν ξέρω αν είναι πολύ παράτολμο το πιο κάτω, αλλά είναι «ευλογία» για τον Ανορθωσιάτη ν’ απαλλαγεί από τις κουταμάρες των Καμαράδων και να θυμηθεί έστω και λίγο τους μεγάλους στράικερ που αγωνίστηκαν με τον Φοίνικα στην καρδιά.

Γι’ αυτό σου λέω, τούτο εδώ που είδαμε με τον Ολυμπιακό είναι επιθετικός κορυφής. Ναι, αυτό που δεν είχες από τον αγώνα πρεμιέρας με τη Νέα Σαλαμίνα. Τότε τον Αύγουστο του 2017…