«Στην νέα εποχή των γηπέδων, εμείς σαν ΜΑΧΗΤΕC δεν θα εμφανιστούμε ποτέ»

Παρέμβαση από τους οργανωμένους φίλους της ομάδα μας για την κάρτα φιλάθλου.

Αναλυτικά:

Οι MAXHTEC, το οργανωμένο σύνολο των οπαδών της Ανόρθωσις Αμμοχώστου ιδρύθηκε επίσημα το 1994, πριν από 24 χρόνια. Η ιστορία μας μεγάλη, η παρακαταθήκη μας βαριά. Δεν θα αναλωθούμε στο (ξανά)γράψουμε εδώ ποια είναι η ιστορία μας. Όποιος θέλει να την διαβάσει μπορεί να την βρει στην επίσημη ιστοσελίδα μας.

Μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό με τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και μετά από συζητήσεις με κάποια παιδιά που υπηρέτησαν τον οργανισμό τα τελευταία χρόνια αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε ώστε να μπει ένα τέλος στην διάφορη ψιθυρολογία. Μια ψιθυρολογία που μόνο κακό έκανε στα ενδότερα του οργανισμού και της Ιστορία μας. Ίσως κάποιοι να μην κατάλαβαν τόσα χρόνια το τι υπηρετούσαμε, ποιες αξίες και ιδανικά ακολουθούσαμε και γιατί ιδρύσαμε τους ΜΑΧΗΤΕC. Η ανακοίνωση αυτή έχει την συμβολή και την στήριξη ιδρυτικών μελών των ΜΑΧΗΤΩΝ και ατόμων που βρίσκονταν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας μας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Δυστυχώς είδαμε το τελευταίο διάστημα εικόνες που δεν ήταν «προϊόν» συλλογικής οργάνωσης όπως συνέβαινε τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια μετά την αλλαγή κάποιων δεδομένων το 2008 και έπειτα. Όσα ωραία ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω αγωνιστικών αποτυχιών μάλιστα, έρχονται οι σημερινές καταστάσεις για να τα επισκιάσουν. Όσοι αγώνες δόθηκαν για την υπεράσπιση του ονόματος μας σε συνάρτηση με την στήριξη του Σωματείου, που είναι και ο σκοπός ίδρυσης μας, έρχονται γεγονότα που θέλουν να τα μηδενίσουν. Εμείς δεν θα μηδενίσουμε τίποτα, δεν θα ξεχάσουμε όσους συνέβαλαν ως προς τούτο και θα σταθούμε ασπίδα για την συνέχιση της Ιστορίας. Λόγω της προσφυγιάς και του διαχωρισμού των οπαδών μας σε πόλεις, χωριά και επαρχίες οφείλαμε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί στο πως βλέπαμε τα πράγματα. Ο Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου ήταν και πρέπει να είναι η ομπρέλα της οπαδικής κερκίδας και του ονόματος μας, MAXHTEC. Είδαμε το οπαδικό γκρουπ της κερκίδας Ultras Famagusta, που συνέβαλε στα μέγιστα για την εξέλιξη μας, να αποχωρεί από τις ευθύνες που είχε στα του οργανισμού. Ελέω συμπεριφορών, δράσεων και αντιδράσεων που μόνο αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα έφεραν. Είτε από ατομικές συμπεριφορές είτε ακόμα και από κλιμακιακές. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο σύνολο μας που πολεμήθηκε από το σύστημα, από το κράτος, ακόμα και από τις ίδιες τις διοικήσεις σε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Άτομα που εκμεταλλεύτηκαν το όνομα μας έστω και για ένα λεπτό δεν έχουν θέση και οφείλουμε να τους απομονώσουμε. Το οφείλουμε στην κατεχόμενη πόλη μας που γι΄ αυτήν πολεμάμε διασπασμένοι, μέχρι την επιστροφή μας και την απόκτηση πραγματικής βάσης που θα αλλάξει τα δεδομένα της οργάνωσης.

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Άμοιρος ευθυνών δεν είναι κανένας για την σημερινή κατάντια της υποδούλωσης και κατά συνέπεια όλων αυτών των καταστάσεων που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Σαν οργανισμός δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ, και αν κάποια άτομα το έπραξαν κάποτε, σήμερα βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Δεν είναι του χαρακτήρα ενός οπαδικού συνόλου ούτε να συμβιβάζεται με τα θέλω των διοικήσεων ούτε με τα πρέπει του συστήματος για το δικό τους όφελος. Ο καθένας να κοιτάει την «δουλειά» του και να αναλάβει τον ρόλο που του ανατέθηκε από την Ιστορία. Αν το Σωματείο μας κριθεί για αγωνιστικούς σκοπούς, να απευθυνθείτε στα άτομα των συμβουλίων. Αν η Ανόρθωση κριθεί για την οπαδική δράση της εξέδρας τότε βρείτε μας εμάς. Όποιος προσπάθησε να μπλέξει αυτά τα δύο, έπαιξε και έχασε. Εμείς σαν κόσμος είμαστε αυτοί που έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε και να επέμβουμε στα της ομάδας, όπως το κάναμε τόσα χρόνια. Το αντίθετο δεν μπορεί να συμβεί. Ας αφοσιωθεί το εκάστοτε Δ.Σ. στα δικά του καθήκοντα. Το μόνο που έχει να κάνει έναντι του κόσμου του, είναι να υποστηρίξει αυτούς που είναι η ασπίδα της ομάδας εδώ και τόσα χρόνια. Ας βγουν επιτέλους από το βρακί του συστήματος και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του κόσμου. Λίγο δύσκολο όμως, γιατί όπως φαίνεται είναι πιο σημαντικές οι οικονομικές ενέσεις και διακανονισμοί μαζί με τον εχθρό, παρά να υπερασπιστούν τον κόσμο τους. Βλέπουμε ομάδες σαν την δική μας να μην είναι αρνητικές για αύξηση των ομάδων. Σοβαρά ρε σαΐνια ; Περιμένετε να πιστέψουμε ότι το κάνετε για το καλό του ποδοσφαίρου; Πως; Με το να αυξηθούν οι πιθανότητες για τα στημένα μπορεί, για να βοηθήσετε τον κύπριο ποδοσφαιριστή αποκλείεται. Το λυπηρό είναι ότι οι εκάστοτε διοικήσεις κουβαλούν τις ιδέες και τα ιδανικά του Σωματείου μας που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή την ξεφτίλα που τους υπόταξαν. Η Ανόρθωσις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Προσπάθησαν τόσοι και τόσοι να την υποδουλώσουν αλλά είναι ακόμα εδώ ζωντανή και περήφανη. Δεν μιλάμε για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Μιλάμε για την Ιδέα που ονομάζεται ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Αν πουλήσουμε τα ιδανικά μας για να δούμε ένα αγωνιστικό κομμάτι της Ιδέας μας, τότε πολύ απλά δεν θα υπάρχει Ανόρθωσις. Ας το αντιληφθούν όσοι πρέπει και να πράξουν τα αυτονόητα με πράξεις γιατί με την απουσία του κόσμου και η δική τους αποτυχία είναι υπογεγραμμένη από τώρα.

ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ

Κάρτα οπαδού, ταυτοποιήσεις, μητρώο φιλάθλου ή όπως αλλιώς το ονομάσουν μετά την αποτυχία κάθε προηγούμενης προσπάθειας. Ένα μέτρο που αποδεδειγμένα απέτυχε σε όσες χώρες προσπάθησαν να το εφαρμόσουν. Ακόμα και στην Ιταλία που το «εγχείρημα» άντεξε 7 χρόνια, εν τέλει δεν ήταν ικανοποιητικό το αποτέλεσμα αφού τα γήπεδα έχασαν την αίγλη τους. Δεν θα αναλωθούμε στα λόγια γιατί και πως, αλλά σίγουρα αυτό το ημίμετρο (για ακόμα μια φορά), οι δικοί μας ειδήμονες δεν το έφτιαξαν για να «ασφαλίσουν» τα γήπεδα. Αν ήταν μάγκες και έκαναν κάτι σωστό κρατώντας την ουσία του γηπέδου τότε να τους πούμε και μπράβο. Αν προσπαθούν όμως να «ασφαλίσουν» τα γήπεδα αδειάζοντας τα και ταυτόχρονα σκοτώνοντας την ατμόσφαιρα, τότε αυτό δεν λέγεται επίτευγμα αλλά η πιο μεγάλη ηλιθιότητα που μπορεί να σκέφτηκαν. Ή που τους βολεύει καλύτερα γιατί στην Κύπρο ζούμε. Σε μια μικρή νήσο που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους υφιστάμενους φιλάθλους και οπαδούς με άλλους «πελάτες» του προϊόντος τους. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι πίσω από τις προσφορές για τα συστήματα έκδοσης και εφαρμογής της κάρτας. Γνωρίζουμε επίσης πως οι εμπλεκόμενοι δεν τους ένοιαξε ποτέ η πρόοδος του αθλητισμού, παρά μόνο οι γεμάτες τους τσέπες μέσω αυτού. Βλέπουμε επίσης πως όλοι αυτοί κρύφτηκαν στην προπαγάνδα που γίνεται για την «εξέλιξη» του προϊόντος τους. Είπαν να υιοθετήσουν τον γνωστό τρόπο «γλάστρα» γιατί οι φάτσες τους δεν είναι για το γυαλί πλέον. Η νέα γλάστρα που έβαλαν εκεί και την ποτίζουν κατάλληλα είπε μόλις πρόσφατα: “Να απομονώσουμε όσους μας αποτρέπουν από το να πηγαίνουμε στο γήπεδο”.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ

Αυτό πλέον θα κάνουμε και εμείς. Θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε και να δίνουμε οξυγόνο στα γήπεδα μέχρι να απομονωθούν αυτοί που αποτρέπουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Στην «νέα εποχή των γηπέδων», όπως την ονομάζουν, εμείς σαν ΜΑΧΗΤΕC δεν θα εμφανιστούμε ποτέ. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε από το 2014, συλλογικά και ομόφωνα από το σύνολο του οργανισμού. Ήμασταν από τους πρώτους που η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, σε μια χρονιά που ανυπομονούσαμε την συμπλήρωση 20 χρόνων μας. Στα γήπεδα της ξεφτίλας και της ντροπής εμείς δεν θα είμαστε συνένοχοι. Ας δημιουργήσουν φανταστικούς οπαδούς και ας τους κάνουν όπως τα μούτρα τους. Συμμετοχή ίσον συνενοχή, συμβιβασμός ίσον αποδοχή. Οι εξέδρες θα είναι άδειες και όποιος γουστάρει μπορεί να πάει και να δημιουργήσει ότι θέλει και όπως το γουστάρει. Με την υπόσταση του ονόματος μας και με τα 24 χρόνια ιστορίας μας κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίξει γι ´αυτο κι εμείς πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Μπαίνουμε σύντομα στον 25ο χρόνο ύπαρξης μας και ας επιλέξει ο καθένας σε ποια πλευρά της Ιστορίας θα γραφτεί το όνομα τους. Ας ζήσει ο καθένας με τις επιλογές του. Εμείς τον αγώνα μας τον δώσαμε πάμπολλες φορές από την αρχή της όλης ιστορίας το 2010. Πάντα πρωτοστατούσαμε και αντιστεκόμασταν σε κάθε βρόμικο σχέδιο τους. Είτε αυτό λέγεται κάρτα, είτε απαγόρευση φωτοβολίδας, είτε ταυτότητα, είτε ότι άλλο σκαρφίστηκαν για να απομονώσουν εμάς. Εμάς που τους δείξαμε ότι δεν λυγίζουμε στην νέα τάξη τους, εμείς που τους ξεβρακώσαμε μέσα στην βουλή, εμείς που με τον αντίπαλο μπορεί να σκοτωθούμε αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να κάτσουμε και στα ίδια τραπέζια. Είμαστε αυτοί που δεν κατάφεραν να γίνουν ποτέ. Ελπίζουμε όλα τα οπαδικά σύνολα, ανεξαιρέτου ομάδας και δυναμικότητας, να σταθούν στο ύψος τους και να πάρουν την σωστή γραμμή. Πέρσι είχαμε περιπτώσεις που δεν άντεξαν κάποια σύνολα. Πλέον δεν υπάρχουν «παράθυρα». Ούτε κλειδιά «παράνομα» που ανοίγουν πόρτες. Εξάλλου οπαδικό σύνολο που δεν θα το πράξει έστω και την υστάτη, πρέπει να πάψει να λέγεται οπαδικό. Ας ονοματίσει τον εαυτό του κάτι άλλο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η επόμενη μέρα δύσκολη όπως κάθε φορά άλλωστε που καλούμαστε να απουσιάσουμε από τα γήπεδα. Έφτασε ο καιρός που η νέα γενιά, τα νέα παιδιά επιβάλλεται να βγουν μπροστά στην επιφάνεια και με την σκληρή δουλειά να κάνουν πραγματικότητα όσα ονειρεύτηκαν. Με την βάση που μπορούμε να τους παρέχουμε, να ξαναζωντανέψουν την οπαδική συνείδηση που φαίνεται να αργοσβήνει μαζί με τον επερχόμενο θάνατο των γηπέδων. Να εμπεδώσουν σε όλους την οπαδική νοοτροπία, τουλάχιστον την σωστή, που διδάχτηκαν τόσα χρόνια από άλλα παιδιά που πρόσφεραν τόσα στον οργανισμό. Να μην επιτρέψουν άλλες λάθος συμπεριφορές και νοοτροπίες που θα στοιχίσουν στο άμεσο μέλλον. Να ξεκινήσουν ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ την βρωμό-καρτα του συστήματος. Και όταν βγούμε ξανά νικητές, να επιστρέψουμε στα δικά μας γήπεδα έτοιμοι να δώσουμε το δικό μας χρώμα. Μέχρι τότε χρειάζεται υπομονή, επιμονή μα πάνω απ’ όλα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ νικητή. «Δεν είμαστε απ´αυτούς που κλείνουν, είμαστε αυτοί που τα παιδιά σας θα γίνουν», είχαμε πει πριν κάποια χρόνια.

Υ.Γ. Για όσους ξέχασαν τα δικά μας λόγια :
«ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ σημαίνει Ιστορία – αντίσταση και προσφυγοαλητεία,
Γροθιά ενάντια στο κατεστημένο – φωτιά σε καθ´ενα ξεπουλημένο»

Υ.Γ.2 Όποιο σύνολο ή κομμάτι αυτού διαφωνεί, να βγει δημόσια να ξεκαθαρίσει και να διαχωρίσει την θέση του ονομαστικά, ότι θέλει να είναι μέρος της «νέας εποχής των γηπέδων».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤ€ΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με εκτίμηση
Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου – MAXHTEC 1994