«Για μας Ανόρθωση και Αμμόχωστος είναι ένα και το αυτό»

Για τη συμπλήρωση 108 χρόνων ζωής της Ανόρθωσης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο αναπληρωτής πρόεδρος του σωματείου της «Κυρίας», Τάσος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Για μας η Ανόρθωση δεν είναι απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η πρόκριση επί της Τραπεζούντας και η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλες επιτυχίες όμως για μας τους Αμμοχωστιανούς η Ανόρθωση είναι ένας σύλλογος που είναι ταυτισμένος με την πόλη μας. Η ιστορία τ. Η Ανόρθωση έχει συνεισφέρει ποικιλοτρόπως. Για τους Αμμοχωστιανούς ήταν κέντρο πολιτισμού. Έχει προσφέρει σε όλους τους εθνικούς αγώνες. Οι Άγγλοι ανατίναξαν το οίκημα μας στην Αμμόχωστο. Όταν διαβάσουμε την ιστορία της Ανόρθωσης, διαβάζουμε και την ιστορία αυτού του τόπου. Για τα παιδιά μας λέμε χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ. Για μας τους μεγαλύτερους είναι στόχος ζωής να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά μας διατηρούν τις ρίζες της. Για μας Ανόρθωση και Αμμόχωστος είναι ένα και το αυτό».

Για το πώς θα γιορταστούν τα 108α γενέθλια: «Θα κάνουμε μια λιτή τελετή στο οίκημα του συλλόγου. Θα κάνουμε μια απλή αναδρομή στην ιστορία αυτού του συλλόγου. Θα γίνει ένα μάθημα ιστορίας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα».

Για το βόλει γυναικών: «Θέλουμε τα εύσημα μας σε όλους τους αφανείς ήρωες οι οποίοι δουλεύουν νυχθημερόν για την Ανόρθωση. Τα τμήματα δουλεύουν όλα σε εθελοντική βάση. Το βόλει γυναικών μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, χωρίς να παραβλέπω και τις προσπάθειες όλων των άλλων τμημάτων».

Για τα νέα τμήματα: «Είναι το τμήμα χάντμπολ, η ποδηλασία και το μπόουλινγκ. Πέρσι ανοίξαμε τμήμα δρομέων και συνεχώς προσπαθούμε μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε την Ανόρθωση μέσω νέων τμημάτων.

Για τα οικονομικά του σωματείου: Υπάρχουν πολλοί αφανείς ήρωες που προσπαθούν να διατηρήσουν αυτό το σύλλογο. Εμείς οι Αμμοχωστιανοί είμαστε διάσπαρτοι σε όλη την Κύπρο και όλα τα τμήματα έχουν μοιραστεί σε κάποιο κομμάτι της Κύπρου. Τα οικονομικά είναι σε εθελοντική βάση. Οι προσυλλογισμοί είναι αρκετά λιτοί».

Για τους στόχους του ΔΣ: «Οι στόχοι του συμβουλίου είναι πρώτιστα να διατηρήσουμε την Ανόρθωση. Όταν έρθει εκείνη η μέρα της επιστροφής να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Αμμόχωστο. Η Ανόρθωση είναι η ρίζα που κρατά τη φλόγα της επιστροφής στην Αμμόχωστο».

Για το κλειστό στη Λευκωσία: «Γίνονται πάρα πολλές ενέργειες. Δυστυχώς είχαμε τεράστιο πρόβλημα με την οροφή. Είχαμε προγραμματισμένο να κάνουμε επιδιορθώσεις στη στέγη αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη. Βγήκαμε σε προσφορές για την επιδιόρθωση της στέγης»