«Φέτος ήταν μια ομάδα με 12 φίρμες/Είναι μια λογική κατάληξη o Τιμούρ»

Ο Χριστάκης Κασσιανός που διετέλεσε προπονητής και βοηθός προπονητής στην Ανόρθωση, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην ομάδα.

«Αυτό που γίνεται, πρέπει να λυπεί όχι μόνο τον κόσμο της Ανόρθωσης, αλλά γενικότερα το φίλαθλο κοινό. Να προβληματίσει όλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Η Ανόρθωση είναι μια ταλαιπωρημένη ομάδα. Είναι μια ομάδα που έχει ζήσει και χειρότερα, και τα έχει ξεπεράσει με μεγάλες επιτυχίες. Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ζωντανό άθλημα που έχει μεταστάσεις και εξελίξεις, έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Η Ανόρθωση έχει μάθει να ζει μέσα από τα προβλήματά της», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Αυτή η ομάδα δεν πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να έχει στόχους την 6άδα ή να «κτίσει» για το μέλλον. Αυτά δεν συνάδουν με την ιστορία και το εκτόπισμα της Ανόρθωσης. Αν υπάρχει αυτή τη φιλοσοφία, εδώ έχουμε θέμα. Ο κόσμος που ανησυχεί και καλά κάνει, νιώθει ότι αυτή η ομάδα κάποτε πρέπει να επανέλθει στους στόχους και στην πορεία που επιβάλλει η ιστορία της».

Για το στόχο του πρωταθλητισμού:
«Δεν είναι στόχοι που μπορεί να τους βάλει οποιοσδήποτε πρόεδρος ή προπονητής. Αυτοί που έχυσαν αίμα και ιδρώτα για να δημιουργηθεί η Ανόρθωση, το έκαναν με μεγάλο κόπο για να φτάσει η Ανόρθωση να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους».

Για το τι έφταιξε στη φετινή Ανόρθωση:

«Στον πόλεμο δεν πηγαίνουν μόνο οι αξιωματικοί. Είχαμε πιο πολλούς αξιωματικούς φέτος παρά στρατιώτες. Δεν μπορείς να κουβαλήσεις, τόσες πολλές φίρμες, ούτε και παιδιά που δεν μπορείς να κουμαντάρεις μέσα στα αποδυτήρια και να πετύχεις το σκοπό σου», δήλωσε αρχικά και τόνισε:
«Φέτος ήταν μια ομάδα με 12 φίρμες. Δεν αφομοιώνεται η ομάδα στους παίκτες αλλά οι παίκτες αφομοιώνονται στην ομάδα. Όταν τα κρούσματα απειθαρχίας γίνονται στο γήπεδο, δεν έχει περίπτωση αυτή η ομάδα να πάει καλά».

Για τη συνέχεια:
«Να σταματήσουν πλέον να κινούνται και να μιλούν με ασφάλεια. Να βγει το καλοκαίρι ο οποιοσδήποτε και να πει ότι στόχος μου είναι η 6άδα. Αν θα μπουν άνθρωποι που να αρχίσουν να μιλούν για προγράμματα και θα κτίσουμε δεν θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε κόσμο μπροστά που να πει ότι αυτή η ομάδα, θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και αν το χάσει να είναι εκεί, όχι 20 βαθμούς πίσω».

Για το ότι παίζει το όνομα του Τιμούρ:
«Είναι μια λογική κατάληξη. Έρχεται στο προσκήνιο διότι πρέπει να έρχεται. Στη δική του παρουσία η ομάδα έκανε ότι έκανε. Στην απουσία του έπαθε αυτά που έπαθε. Είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα η αντίδραση που έρχεται από μόνη της. Έχει ορισμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει ο κάθε Τιμούρ ερχόμενος σε αυτή την ομάδα να μπορεί να δουλέψει»