“Πολλές καταθέσεις για Παντελή” (Έπρεπε να κάνει κουτρουμπέλες ο Ράγιος)

Έντονα ενοχλημένος με την στάση του Ρούβεν Ράγιος δήλωσε στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας της Ανόρθωσης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Αποκάλυψε πως τον τελευταίο μήνα η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη αρκετών καταθέσεων για την περίπτωση Ανδρέα Παντελή, ενώ για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος τόνισε ότι εάν η Ανόρθωση ήταν στη θέση της Ομόνοιας δεν θα ψήφιζε υπέρ της διακοπής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Είναι μία περίοδος τρεχάματος αυτή που διανύουμε για τις ομάδες λόγω κριτηρίων; «Είναι μία δύσκολη περίοδος. Τέτοιο καιρό όλο τα σωματεία ετοιμάζονται για τα κριτήρια. Ειδικά φέτος με την κρίση λόγω της πανδημίας είναι όλα πιο δύσκολα. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες ευκαιρίες. Σε όλες τις κρίσεις υπάρχουν ευκαιρίες. Όμως, όταν οι ομάδες θα στερηθούν εισπράξεις από τα εισιτήρια διαρκείας και τα μποξ όλα θα είναι πιο δύσκολα. Το ποσό στην Ανόρθωση κυμαινόταν περίπου στα 2.000.000. Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι πρωτοπόρος και αγκαλιάζει πάντα την ομάδα του».

Εσείς αναλάβατε σε μία περίοδο κρίσης μετά την παραίτηση του Ανδρέου Παντελή: «Από αντιπρόεδρος του σωματείου βρέθηκα πρόεδρος της εταιρείας. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή που μου έτυχε στα όσα χρόνια ζω».

Σας ζήτησαν να μείνετε στο διοικητικό συμβούλιο και μετά την επιστροφή Πουλλαΐδη: «Όταν ανέλαβα είχα ξεκαθαρίσει ότι θα μείνω μέχρι να σωθεί η ομάδα οικονομικά και να περάσουμε τα κριτήρια και να αναλάβει ο κ. Πουλλαΐδης. Αρκετοί θεωρούσαν ότι θα έμενα για την καρέκλα, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που αυτό που λέω κάνω. Είναι η πιο τιμητική καρέκλα που μπορεί να έχει κάποιος αυτή του πρόεδρου της Ανόρθωσης. Θα μου μείνει αξέχαστη μια εκδήλωση που κάναμε στο Παραλίμνι για να μαζέψουμε χρήματα. Υπήρχαν 2000 άνθρωποι. Ο κόσμος της Αμμοχώστου θεωρεί τον πρόεδρο της Ανόρθωσης κάτι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο».

Μας είπατε για τους τρεις όρους, αλλά υπήρχε και ένας τέταρτος στην ομιλία σας που αφορούσε στην πλήρη διαφάνεια της εταιρείας. Αλήθεια, τι γίνεται με την περίπτωση του κ. Ανδρέα Παντελή που καταγγέλθηκε; «Ήμουν από τα άτομα που είχαν σχέση με την έρευνα. Η Αστυνομία κάλεσε τον τελευταίο μήνα αρκετά άτομα για καταθέσεις και η υπόθεση προχωρά».

Κληθήκατε και εσείς για κατάθεση; «Ναι, κλήθηκα. Η Αστυνομία αποφασίσει για το ποιοι θα κληθούν. Ότι γνώριζα το έχω αναφέρει στην Αστυνομία για τα προβλήματα που είχαμε στο διάστημα που ήμουνα πρόεδρος της εταιρείας».

Ακούσατε τις δηλώσεις του Ρούβεν Ράγιος στον Active (107,4 & 102,5). Τι άποψη έχετε εσείς; Είπε ότι δεν τον σεβάστηκε η Ανόρθωση: «Λυπάμαι για τις δηλώσεις του Ρούβεν. Πρέπει να σέβονται το ψωμί που τρώνε, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο συγκεκριμένος παίκτης από ότι ξέρω αμειβόταν με καλό συμβόλαιο. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν αν δεν του άρεσε η πρόταση να αποχωρήσει και όχι να πυροβολεί. Θεωρώ ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι δίκαιος και πιστεύω ότι και ο ίδιος ενέκρινε την πρόταση που έγινε στον Ράγιος».

Τι σας ενόχλησε περισσότερο; «Ο τρόπος που επέλεξε να μιλήσει. Είναι δικαίωμά του να μην αποδεχθεί την πρόταση, αλλά ο τρόπος που το έκανε δεν ήταν σωστός. Με όλα αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να κάνει και κουτρουμπέλες ο Ράγιος. Και να σας πω και άλλο παράδειγμα. Πήραμε τον Ανδρέα Μακρή από τις ακαδημίες άλλης ομάδας και όταν επέστρεψε από την Αγγλία ήρθε στην Κύπρο και επέλεξε να πάει σε άλλη ομάδα. Τώρα, υπογράφει σε άλλη ομάδα από τον Ιανουάριο και ενώ υπογράφει στην ΑΕΚ μιλά με την Ανόρθωση. Που είναι ο σεβασμός;».

Είχατε παρόμοια περίπτωση ποδοσφαιριστή επί θητείας σας; «Είχαμε παρόμοια περίπτωση με τον Σίλντενφελντ. Πέρσι έληγε το συμβόλαιο του και ο προπονητής μας τον ήθελε στην ομάδα. Είχε ενδιαφερθεί μια άλλη μεγάλη ομάδα (σ.σ. η Ομόνοια) και προσπαθούσε να του δώσει περισσότερα χρήματα. Με τον τρόπο μας και τη δυναμική της Ανόρθωσης παρά τα προβλήματα που είχαμε, τον πείσαμε να μείνει με μειωμένες απολαβές και με όριο συμμετοχών να επεκτείνετε αυτόματα το συμβόλαιό του. Ο Σίλντενφελντ φάνηκε κύριος. Του έγινε σημαντική μείωση απολαβών, αλλά υπήρχαν κίνητρα σε περίπτωση που συμπληρώσει κάποιες συμμετοχές να παίρνει κάποια μπόνους».

Να μπούμε και λίγο στο μυαλό του Ράγιος; Έχασε την ανανέωση συμβολαίου για μόλις δύο συμμετοχές και δεν φταίει αυτός για τη διακοπή του πρωταθλήματος… «Εμένα ως Ανόρθωση που δεν μου επιτράπηκε να παίξω αρκετά παιχνίδια εντός έδρας και να κατακτήσω το πρωτάθλημα ποιος θα με αποζημιώσει;»

Εσείς που εκλάβατε το σκηνικό με την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος; «Θεωρώ μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο και να δώσει και την ευκαιρία στον κόσμο να ευχαριστηθεί με αυτό. Το μεγαλύτερο θέμα που με έχει ενοχλήσει είναι αυτό που λένε κάποιοι ότι “αν η Ανόρθωση ήταν στη θέση της Ομόνοιας τα ίδια θα έκανε”. Εγώ σας λέω δεν θα το έκανε. Εγώ είμαι σίγουρος ότι αν ήμασταν στη θέση της Ομόνοιας δεν θα κάναμε το ίδιο».

Επί θητείας σας έγινε η πρόσληψη Κετπάγια, έτσι; «Το πιο ζόρικο θέμα είναι πως είχαμε ένα προπονητή (σ.σ. Στρέπελ), ο οποίος πάλευε για να σωθεί από τη διαβάθμιση και την ίδια ώρα προσλάβαμε προπονητή (σ.σ. Κετσπάγια) και κάναμε προγραμματισμό για να κτυπήσουμε το πρωτάθλημα».

Η πρόβλεψη σας για την επόμενη σεζόν; Θα πρωταγωνιστήσει ξανά η Ανόρθωση; «Γίνετε πολύ καλή δουλειά και φάνηκε από φέτος. Υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες, όπως ήταν φέτος ο ιός. Πιστεύω πως του χρόνου θα είναι και πάλι εκεί η Ανόρθωση».