«Μήπως όλο αυτό δημιουργήθηκε από δικά σας συμφέροντα ή παραλείψεις;»

Aνακοίνωση από τον Παν.Συ.Φι Ανόρθωσης Αμμοχώστου:

Αναλυτικά:

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γ.Σ. της Κοπ και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η κάρτα οπαδού.. Σήμερα βρίσκετε μπροστά σε όλους, σωματεία και ομοσπονδία, μια ευκαιρία να βαδίσουν στο σωστό δρόμο ώστε να προχωρήσουμε ακόμα ένα βήμα ως προς την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος που ταλανίζει αλλά θα ταλανίσει ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Εμείς σαν Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου μαζί με τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα, εδώ και καιρό κάνουμε όσα περνούν από το δικό μας χέρι ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από άτομα και οργανισμούς που καμία σχέση έχουν με το αντικείμενο. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να πούμε αν απέτυχε ή όχι ο θεσμός τους. Αυτό είναι δεδομένο. Τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση μας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να σώσουμε την ποδοσφαιρική κουλτούρα του τόπου. Να δημιουργήσουμε ξανά τα δεδομένα αυτά που τα γήπεδα θα θυμίζουν ΓΗΠΕΔΑ και όχι εκκλησίες.

Την σκυτάλη γι ´αυτό καλούνται σήμερα να πάρουν τα σωματεία. Εμείς καλούμε με την σειρά μας αυτά, να ορίσουν μια κοινή γραμμή, να μιλήσουν με ειλικρίνεια σαν χρέος απέναντι στον κόσμο τους. Περισσότερο μας αφορά η θέση της δικής μας ομάδας, κάτι που το τελευταίο διάστημα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους στο θέμα αυτό. Μια ομάδα, πρωτοστάτης του κυπριακού αθλητισμού, οφείλει να είναι πιο συνεπής όταν τέτοια θέματα καταστρέφουν την ομορφιά και την συνολική εικόνα αυτού. Οι οργανωμένοι οπαδοί δεν είναι αυτοί που θα γεμίσουν τα γήπεδα αλλά είναι αυτοί που θα τους δώσουν ανάσα.

Γνωρίζουμε ότι το κάθε σωματείο κινείται ως προς το δικό του συμφέρον και κάπου εκεί συγκρούονται τα συμφέροντα και δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να υπάρξει κοινή γραμμή σχεδόν σε κανένα θέμα. Ας πάρουμε όμως την κατάσταση ανάποδα και ας μας απαντήσετε αυτή την απλή ερώτηση. Κατηγορείτε τα οργανωμένα σύνολα ότι λόγω της έχθρας μεταξύ μας δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση. Εμείς κάτσαμε στα ίδια τραπέζια, πήγαμε σε κοινές συναντήσεις, σε κοινές πορείες, έξω από την βουλή, σε κοινή κερκίδα. Εσείς πότε πράξατε κάτι ανάλογο; Μήπως όλο αυτό δημιουργήθηκε από δικά σας συμφέροντα ή παραλείψεις; Θα αφήσουμε το ερώτημα να «αιωρείται», και τις απαντήσεις μας θα τις πάρουμε το απόγευμα όταν θα πέσουν οι μάσκες.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ

Με εκτίμηση
Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου